V souvislosti s rodičovstvím se maminky setkávají se složitým souborem obav, očekávání, strachů a ideálů. Často je to celý ledovec myšlenek a pocitů: minulé zážitky a zkušenosti, současné obavy a strachy, představy o budoucnosti spojené s velkou nejistotou. Jako dula primárně naslouchám, podpořím a dávám praktické rady jak pomoci. Jako kvantová terapeutka pracuji s myslí a vnitřním nastavením ženy tak, aby se po konzultaci se mnou cítila dobře.

TĚHOTENSTVÍ A POROD

Sotva se žena dozví, že je těhotná už se u ní často objevují první strachy – před prvním vyšetřením u gynekologa, aby srdíčko bilo, jak má. Pak aby se miminko správně vyvíjelo. Velkým strašákem je hlavně prvotrimestrální screening, který může odhalit řadu vad. Hodně žen je v těchto obavách samo – protože nechtějí oznámit těhotenství zatím svým blízkým a čekají až do konce 3. měsíce, co budou mít potvrzeno, že je vše v pořádku. Do toho ještě mnoho žen trpí nevolností, není jim dobře, jsou unavené a podrážděné.

Druhý trimestr se vše většinou zklidní. Budoucí maminka začíná nakupovat výbavičku pro miminko, užívá si první pohyby miminka a sleduje, jak se jí bříško zvětšuje.

Třetí trimestr (někdy i dříve) se mohou začít objevovat strachy z porodu. Strach z bolesti, strach ze zákroků během porodu, strach z personálu, který bude u porodu přítomen, strach aby bylo miminko zdravé a abychom to ve zdraví všichni „přežili“. Některé maminky mají obavy, aby neměly těhotenskou cukrovku, streptokoka či další obtíže. Doktoři dovedou ženu často vyděsit, že má příliš malé miminko, nebo naopak příliš velké. V neposlední řadě mají strach z toho, aby nepřenášely a porod nebyl vyvolávaný.

Strachů je během těhotenství opravdu velká spousta a je moc fajn s nimi pracovat, nenechávat si je v sobě, aby se zbytečně nehromadily. Doporučuji ženám najít si svou dulu či porodní asistentku, která umí ženu vyslechnout, uklidnit a podpořit. Je fajn se naučit meditovat, dýchat, pozitivně afirmovat a především pracovat s myšlenkami a strachy.

PRVNÍ ROK VAŠEHO MIMINKA

Pakliže žena v šestinedělí neposlouchala signály svého těla a pravidelně neodpočívala, tak ji nedostatek energie nejspíše brzy doběhne. Prvorodičkám může připadat začátek mateřství poměrně nudný a monotónní, ale velmi brzy zjistí, že až se to rozeběhne, tak už nelze udělat krok zpět. Vícerodičky se naopak často modlí, aby se miminko vyvíjelo co nejpomaleji a užívaly si ještě relativního klidu, než „to všechno začne“.

Během prvního roku projde vaše miminko neskutečným vývojem. Z ležícího se postupně stane koulející, plazící, lezoucí a nakonec chodící čipera. V posledních třech stádiích už je to pěkné hlídání, nelze je nechat ani na okamžik bez dozoru, jelikož jsou schopné se během okamžiku skutálet z gauče, sejmout stůl, shodit na sebe cokoli či strčit do pusy věci, které byste raději neviděly. Je to fičák a často se nemůžeme dočkat chvíle, kdy půjde naše ratolest spát nebo nás přijde na chvíli někdo vystřídat.

První rok je náročný i pro naše tělo. Často miminko nosíme dlouhé hodiny, přitom naše tělo se srovnává do původního stavu celý první rok. Ženy trpí bolestí zad a kloubů. Doporučuji si dělat co největší pohodlí během kojení, vypodložit se mnoha polštáři a myslet na správné držení těla v každodennosti. Správně cvičit a posilovat tělo. Skvělé je také nošení miminek v šátku či ergonomickém nosítku, kde se váha rozloží stejnoměrně do našeho těla.

Těžká bývají taky někdy období, kdy miminku rostou zoubky. Můj syn brečel kvůli každému zoubku tři dny v kuse, u dcery jsem o růstu zoubků vůbec nevěděla. Každé dítě je jiné. S růstem zoubků bývají taky spojené horší noci, průjem a teploty.

Jsou miminka (a není jich bohužel mnoho), která spí celou noc. Jinak se budí průměrně každé 2-4 hodiny. Pokud žena kojí – může zažívat i několik prokojených, probdělých nocí za sebou. Spánková deprivace je podle mě asi nejnáročnější na psychiku maminek. My ženy ale vydržíme hodně, někdy i to co si myslíme, že už nedáme.

Jsme božské a kosmicky dokonalé.

V prvním roce pomáhám ženám pomocí kvantové terapie si nejčastěji uvědomit, že jsou dokonalé maminky pro svá miminka, že mají dost mléka pro svá miminka, dovolit si přijímat dětský pláč a nebrat si ho osobně, že si mohou dovolit nezvládat péči o více dětí atd. Kvantovka pomáhá vyčistit si bloky s dětství a přepsat programy, které už nechceme žít.

BATOLE 1-3 ROKY

V tomto období už si jen tak klidně kafe nevypijete. Vaše děťátko přechází z chůze plynule v běh a často je pro nás těžké s nimi držet celý den tempo. Díky pohybu se často mění i spánek. Batole může mít problém se zklidnit a usnout. Zážitky z celého dne zpracovávají děti i v noci a tak se někdy velmi často budí a kontrolují, že jsme na blízku. Nedostatek našeho spánku někdy nabírá obrovské grády, proto nám pak chybí energie do běžného dne. Jediným řešením je odpočívat kdykoliv odpočívá vaše dítě. I přesto, že domácnost je úplně vzhůru nohama a starší sourozenec brečí, že si s vámi chce hrát pexeso. Dovolit si vnitřně odpočívat, být nedokonalou matkou a nezvládat vše tak jak bychom chtěli – to jsou jedny z nejčastějších témat, které se mnou maminky čistí kvantovou terapií.

Kolem jednoho roku přechází děti na jeden odpolední spánek, což má výhodu v tom, že máte možnost si dopoledne už cokoli domluvit, protože nemusíte řešit, že vaše dítě bude zrovna spát. Jako velký mezník vidím moment, kdy dítě přestává spát po obědě úplně. To znamená, že přecházíte ze dvou cca šesti hodinových směn na jednu cca dvanáctihodinovou. Můj první syn mi přestal spát po obědě kolem roka a půl a mohu upřímně říct, že jsem si mnohokrát sáhla na úplné dno své fyzické i psychické vyčerpanosti. Proto, dokud dítě spí po o, užívejte si to maximálně a přeju vám, ať spí po obědě co nejdéle. Během dne, pak máte možnost se dobít, dělat činnost, kterou ráda děláte sama (bez asistence) a můžete si hlavně odpočinout.

S nedostatkem spánku souvisí také ukončování kojení. S tím je spojeno si vnitřně srovnat, jak to opravdu mám a zda jsem skutečně přesvědčená o ukončení kojení. Pokud by to tak nebylo, dítě to velmi rychle pozná a ukončení kojení bude složitější.

Velmi náročné bývá také období, kdy je vaše batole, či více dětí nemocné. Opět to souvisí s nedostatkem spánku, malým odpočinkem přes den a často nemožností jít na čerstvý vzduch. Hlavně pokud bydlíte v bytě a nemáte zahradu. Úplně nejhorší je čas, kdy jste nemocné i vy a o děti se musíte starat. Tomuto všemu je lepší předcházet a snažit se co nejvíce si doma udržovat klid a pohodu, pravidelně si někde dobíjet baterky a předcházet tak vyhoření.

Kolem druhého roku si děti začínají naplno uvědomovat sami sebe a s tím je spojené nechvalně známé období vzdoru. Pokud jste se stihly vyrovnat s dětským pláčem, tak si nyní může postupně začít zpracovávat vztek, rozčilování a křik. Každá emoce, která v nás nějakým způsobem rezonuje a vibruje, je především o nás. Pokud si my vyčistíme a zpracujeme tyto emoce, tak jsme schopné mu s ní pomoci a i ono se je velmi brzy naučí ovládat. To je to, co děti hlavně potřebují. Naučit se emoce vnímat, nepotlačovat je a umět s nimi pracovat. Pokud nás to rodiče v dětství nenaučili, tak máme nejlepší příležitost se to teď naučit s vlastními dětmi. Na emoce se ptám otázkami typu: Proč vám tato emoce vadí? Co to s vámi dělá? Proč ji nechceme dítěti dovolit apod.

Témat je samozřejmě mnohem víc – učení na nočník, stolování, strojení atd.

A jak tedy kvantové čištění probíhá?

Buď u mě, nebo u klientky doma. V bezpečném a důvěrném prostředí. U mě doma podporuji relaxační atmosféru aromalampou s olejem, který si žena sama zvolí. Klientka má po celou dobu čištění zavřené oči, aby si přirozeně navodila alfa stav vědomí. Já se pak pomocí jednoduchých otázek ptám na konkrétní téma, s kterým klientka přichází.  Díky alfě se přirozeně dostáváme k informacím uloženým v podvědomí. Odpovědi nám chodí tzv. sami a ženy mi jen říkají, co jim přichází. Pomocí kvantového vlnění snímám z ženy vše, co už nechce žít, vše co jí vadí a s čím není v souladu. Navozujeme opaky, které by si naopak přála žít. Kvantová terapie je založena na metodě – dovoluji si a přijímám. Přijmeme ty nejhorší strachy, obavy, úzkosti, vše co nechceme a vytvoříme prostor pro novou realitu. Novou škálu možností, které bychom si naopak přáli ve svém životě žít. To vše rozhýbe pomyslná kolečka našeho života a věci se začnou postupně měnit. Je nádherné pozorovat, jak to vše funguje a co to ženám pak do života přináší.  Touto metodou vystoupíte taky z role oběti a dostanete se do role tvůrce svého života. Čím víc totiž věnujeme naše myšlenky a pozornost problému, který nás trápí, tím víc se posilujeme tato energie a v životě se nám přestane dařit. Jak totiž mluvíme, tak i myslíme. Kvantovou terapii je možné dostat svou mysl opět do rovnováhy a nastolit si vnitřní klid. Dlouhodobé utápění se a neřešení pak vede k různým zdravotním obtížím a asi sami víte – psychosomatika funguje. Nemoc je dobré chápat jako signál k tomu, se zastavit  a uvědomit si disharmonii v našem konání, myšlení, prožívání či žití. Celý vesmír se totiž snaží vyhovět všem našim přáním, proto je dobré umět s naším vnitřním nastavením pracovat, abychom skutečně dostali to, po čem toužíme.

Těším se na vás na terapii. Petra S.

Kontaktní formulář

Mohlo by se vám také líbit...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

https://www.instagram.com/petraslesarova/