Jako poporodní dula nabízím pomoc a podporu mamince v šestinedělí i později. Po porodu se často na ženu zapomíná, veškerá pozornost je upnutá na miminko, přitom právě novopečená maminka potřebuje být opečovaná po všech směrech.

Proto jsem tu já a ráda vás podpořím ve sžívání s Vašim miminkem, dodám Vám sebedůvěru, vyslechnu Vás a případně poradím. Nabízím Vám psychickou podporu a uklidnění, které Vám velmi usnadní péči o vaše miminko. Nabízím praktickou komplexní pomoc v začátcích Vašeho mateřství, nemusíte číst řadu knih a navštěvovat různé kurzy. V pohodlí vašeho domova se dozvíte dozvíte ucelené informace, které budete potřebovat.

Štěstí přeje připraveným 🙂

Individuální předporodní příprava místo skupinového kurzu

Ženám doporučuji poznat svou poporodní dulu již před porodem, abyste si byla jistá, že jste si vybrala tu správnou a nebála si ji po porodu pozvat domů. Nabízím Vám Individuální předporodní přípravu nad tématy, která Vás zajímají. Mohu Vás připravit na kojení a věci s tím spojené. Projít s Vámi, zda máte připravené to, co v šestinedělí budete potřebovat, zda máte vše přichystáno pro miminko apod.

Každá žena potřebuje něco jiného, výčet služeb slouží pouze pro přehlednost a orientaci. Podpořím Vás v tom, v čem budete právě VY potřebovat.

Psychickou a emocionální podporu

Můžete se mnou sdílet cokoli, co potřebujete – budu Vám naslouchat. Ráda s Vámi projdu Váš porodní příběh a pomůžu Vám zpracovat případná porodní traumata či osvětlit věci, které Vám po porodu stále leží na srdci. Je možné, že nechcete vaše nejbližší, kamarády obtěžovat tím co vás trápí, co prožíváte, jak se cítíte. Se mnou můžete otevřeně sdílet vaše pocity, smutky, radosti či obavy.

Mohu rozpoznat psychické potíže související poporodní depresí či úzkostmi, laktační psychózou a předat Vám případný kontakt na další odborníky. (V ČR trpí až 15% žen poporodní depresí).

Jsem tu pro vás jako opora při perinatální ztrátě miminka, vyslechnu Váš příběh a poskytnu případné praktické informace.

Praktická podpora

Jsem laktační poradkyní přirozeného kojení – podpořím vás v začátcích kojení, pomohu při obtížích a zodpovím vaše případné otázky. Věřím, že kojení je něco tak přirozeného, že kojit může 95% žen, které chtějí.

Naučím Vás podvazovat bříško v těhotenství i po porodu šátkem rebozo.

Budu o vás pečovat, jak budete potřebovat. Můžeme si povídat o očistkách, poradím Vám s hojením případných porodních zranění, bolestí bradavek, jak cvičit s diastázou apod. Mohu Vám jemně namasírovat bříško po porodu. V případě nutnosti pohlídám miminko, abyste si dala v klidu sprchu či koupel. Někdy i krátké dobití baterek formou sprchy umí dělat zázraky.

Informační podpora

Podpořím Vaše sžíváním se s miminkem – Mohu Vás naučit vázat miminko do šátku či nosítka. Pomohu Vám se orientovat v látkových plenách a jejich používání. Můžeme si popovídat o bezplenkové komunikační metodě. Ukážu vám, jak můžete své miminko masírovat. Dám vám typy jak miminko konejšit a uspávat. Později můžeme probrat i to jak zavádět příkrmy atd.

Můžu Vám pomoci zkoordinovat Váš nový život (jídlo, starší sourozenci, chod domácnosti apod.) Důležité je, aby šestinedělka měla vždy dostatek výživné stravy, můžeme si popovídat i na toto téma.

Obě mé děti trpěly refluxem – ráda vám dám typy, jak se o taková miminka starat.

Ráda Vám poskytnout řadu užitečných kontaktů na různé odborníky, které byste ve svém novém životě mohla potřebovat – psychoterapeutky, fyzioterapeuty apod.

Budu ráda, když se po konzultaci se mnou budete cítit sebevědomě a spokojeně. Důležité je nebát se zeptat. Jsem otevřená všem tématům a nic pro mě není tabu. Vše co mi řeknete je u mě v soukromí, nesdílím s nikým dalším příběhy pod konkrétními jmény a vážím si všeho, co se mnou budete otevřeně probírat z vašeho intimního života raného mateřství.

Chcete využít péče poporodní duly?

Mám zájem o konzultaci

Nabízím i pomoc a podporu italsky mluvícím rodinám v Hradci Králové a okolí.

LA DOULA POST-PARTUM

Sei incinta e cerchi degli informazioni sull’allattamento o genitorialità? Hai bisogno degli informazioni e il supporto dopo la nascita del bimbo?

Chi e la doula?

La doula post partum è una donna esperta (diplomata in un corso formativo)  che si occupa del supporto pratico ed emozionale della donna (oppure la coppia) durante tutto il percorso post-partum. E‘ una figura assistenziale non medica e non sanitaria. La doula non decide per la cliente e non interviene nel lavoro dei paramedici. Il supporto per i clienti  puo’ variare molto, dipende ai bisogni e ai desideri della partoriente e il suo partner.

Nel periodo dopo il parto la doula puo’ sostenere la donna durante l’avvio dell” allattamento. Si occupa di supportare intera famiglia in una nuova fase. E pronta ad ascoltare la donna e il suo partner se hanno bisogno di rielaborazione del parto.

Le ricerche dimostrano che le madri, che hanno un continuo sostegno di una doula:

  • sono piu’ contente con l’esperianza del parto
  • hanno più fiducia nelle proprie capacità
  • sono meno ansiose e depresse
  • sensazione di sicurezza aumenta
  • trascorrono piu’ tempo col suo bambino

Mohlo by se vám také líbit...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

https://www.instagram.com/petraslesarova/